February 20, 2020

Lite elbilsplock...

...från min favoritpodd EV news daily, https://www.evnewsdaily.com, som dagligen dammsuger elbilsvärldens nyhetsflöde och presenterar i korta, kärnfulla och sakkunninga presentationer. Lite flåsig podd men faktamässigt bra. Här ett axplock från dagens podd:

100 GWh = 3 Northvoltfabriker

Nästan 100 GWh (1 miljon kilowatt-timmar) rullades ut i eldrivna bilar under 2019. 90 % av kapaciteten sitter i rena elbilar och 10 % i hybrider av olika slag. 

VW satsar hårt på nya e-folkan


Mer än 30.000 förbokningar på VW ID.3 r som kommer börja levereras i år. Elbilar för massorna är på gång! VW kommer ha 75 helelektriska modeller och 60 hybridvarianter 2029. Hårdare utsläppskrav träder i kraft i Indien under 2020 vilket gynnar VWs stenhårda satsningar på elektrifiering av bilproduktionen. BMW iX3 och Mercedes EQB kommer också få svettig konkurrens av VW på el-SUV-marknaden av deras ID-modell i segmentet som kommer 2023.

Superladdning av Tesla-senior



En Tesla Model S har lyckats genomföra en Supercharger-laddning med effekten 181 kW. Ligger fortfarande lite efter Model 3s 250 kW vid en V3 Supercharger men med tanke på antalet år som Model S har funnits på marknaden så är det imponerande.

Asien laddar

Singapore vill fasa ut bilar med förbränningsmotorer till 2040 och regeringen vill därför redan nu erbjuda rabatter och bonusar på upp till 200.000 SEK för de som väljer att köpa rena elb
ilar redan nu.



No comments:

Post a Comment

Dogger Bank...

Läser i Ny Teknik om Dogger Bank Wind Farm som nu startas upp och ansluts till Storbritanniens elnät.  Elbolaget Equinor är både delägare oc...